MOŽNOST ZÍSKAT VĚRNOSTNÍ SLEVU !!! STAČÍ SE JEN REGISTROVAT !!!

Jak na zavařování?

Jak na zavařování.

V našem dnešním  článku vám poradíme, jaký je podle nás ideální pracovní  postup při  zavařování a také se dozvíte,

jak vysokou teplotu použít pro některé typy potravin.

1.Jako první krok si zkontrolujeme, zda sklenice, které jsme si vybrali

   mají neporušené hrdlo (jestli není uštíplé).

2.Zavařovací sklenice opláchneme horkou vodou a osušíme.

3.Zavařovoací víčka nahřejeme horkou vodou a osušíme.

4.Zavařovací sklenice naplníme surovinou a zalijeme horkým 

    nálevem. Nálev plníme do sklenice minimálně 1 cm pod okraj.

5.Nasadíme zavařovací víčko a sklenici uzavřeme.

6.Uzavřené sklenice vložte do zavařovacího hrnce, který je naplněn

   horkou vodou (ta musí být teplejší než uzavřené sklenice).

7.Zavařovací hrnec zahříváme na požadovanou teplotu. Jakmile ji

    dosáhneme, udržujeme teplotu po předepsanou dobu. Teplotu   

    v zavařovacím hrnci kontrolujeme teploměrem.

8.Po uplynutí zavařovací doby začneme sklenice pozvolna chladit.

    Pozor, aby studená voda nepřišla přímo do styku s horkou sklenicí,

    mohlo by dojít k prasknutí.

 

A jak poznáme, že je sklenice správně zavařená?

Podle víčka. Správně zavařená sklenice má prohnuté víčko (popř. klip)

směrem dovnitř zavařovací sklenice. Tato skutečnost vznikne díky vytvořenému

podtlaku ve sklenici při působení vysoké teploty (při zavařování).

 

A tady jsou ještě slíbené teploty pro zavařování některých druhů potravin:

 

Druh potraviny

Čas zavařování/min.

Teplota zavařování/°C

Angrešt

20

85

Rybíz

20

80-85

Jahody

20

80-85

Ostružiny

10

80-85

Maliny

10

80-85

Borůvky

15

80-85

Brusinky

30

85-90

Třešně

20

80-85

Hroznové víno

20

80

Meruňky

25

85

Broskve

25

85

Višně

20

80-85

Hrušky

30

90

Švestky

20

80-85

Ryngle

20

80

Okurky

40

80-85

Jablka

20

80-85

 

 

 

Maso

150

100

 

Čas, který zde uvádíme je určen na zavařování ve sklenicích o objemu cca 720 ml.

Doba zavařování je stanovena pro zpracování ovoce a zeleniny, které není přezrálé.

www.zavarovacisklo.cz