Srpen a září jsou zavařovací ráj!

🌿 Srpen a září - zavařovací ráj - radost pro všechny! 🌿

Zahrady přetékají úrodou a kuchyně se mění v dílny plné vůní, zavařovacích sklenic s víčky a vroucího nálevu. Tady je přehled, co právě teď frčí do zavařovacích sklenic s víčky:

 

🥒 Co vše se dá zavařovat v srpnu a září?

  • Okurky – klasické nakládačky, plátky do salátů, nebo pikantní verze s chilli, česnekem a koprem

  • Fazolky – mladé zelené fazolky v octovém nálevu s hořčičným semínkem a chilli

  • Cukety – jako „okurkový“ salát, nebo s cibulí a kari kořením

  • Chilli papričky – nakládané s česnekem, zázvorem nebo exotickým kořením jako kardamom

  • Papriky – sladké i pálivé, ideální do směsí nebo samostatně

  • Rajčata – pasírovaná, sušená v oleji, nebo jako základ omáček

  • Zelí – nakládané a zavařené ve sladkokyselém nálevu nebo naložené v soli na kvašení

  • Dýně Hokkaido – pyré na omáčky, polévky

  • apod.

     

Rychlé nakládání do zavařovacích sklenic bez sterilace

  Když není čas na klasické zavařování:

  • Stačí zeleninu omýt, nakrájet, přelít horkým nálevem z octa, vody, soli a cukru. Nechat pár dní v lednici – výsledek je svěží, křupavý a připravený k ochutnání během týdne

  • Samostatné zelí nebo v kombinaci s více typy zelenin využít pro výrobu vysoce kvalitní zdravé kvašené zeleniny, naložené v zavařovacích sklenicích s mírně odšroubovaným víčkem.

 

Podporujeme radost ze zavařování. Potřebné sklenice a lahve s víčky na sezónní zavařování zde.

 

Dobrou chuť přeje tým Mangoneto Zavarovacisklo.cz

 

Prohlašuji, že pokud nepřevezmu svou objednanou zásilku, zavazuji se uhradit její náklady na dopravě za její vrácení.