🌿 Srpen a září - zavařovací ráj - radost pro všechny! 🌿
Zahrady přetékají úrodou a kuchyně se mění v dílny plné vůní, zavařovacích sklenic s víčky a vroucího nálevu. Tady je přehled, co právě teď frčí do zavařovacích sklenic s víčky:
🥒 Co vše se dá zavařovat v srpnu a září?
-
Okurky – klasické nakládačky, plátky do salátů, nebo pikantní verze s chilli, česnekem a koprem
-
Fazolky – mladé zelené fazolky v octovém nálevu s hořčičným semínkem a chilli
-
Cukety – jako „okurkový“ salát, nebo s cibulí a kari kořením
-
Chilli papričky – nakládané s česnekem, zázvorem nebo exotickým kořením jako kardamom
-
Papriky – sladké i pálivé, ideální do směsí nebo samostatně
-
Rajčata – pasírovaná, sušená v oleji, nebo jako základ omáček
-
Zelí – nakládané a zavařené ve sladkokyselém nálevu nebo naložené v soli na kvašení
-
Dýně Hokkaido – pyré na omáčky, polévky
-
apod.
⚡ Rychlé nakládání do zavařovacích sklenic bez sterilace
Když není čas na klasické zavařování:
-
Stačí zeleninu omýt, nakrájet, přelít horkým nálevem z octa, vody, soli a cukru. Nechat pár dní v lednici – výsledek je svěží, křupavý a připravený k ochutnání během týdne
-
Samostatné zelí nebo v kombinaci s více typy zelenin využít pro výrobu vysoce kvalitní zdravé kvašené zeleniny, naložené v zavařovacích sklenicích s mírně odšroubovaným víčkem.
Podporujeme radost ze zavařování. Potřebné sklenice a lahve s víčky na sezónní zavařování zde.
Dobrou chuť přeje tým Mangoneto Zavarovacisklo.cz