Tři vejce do skla

Tři vejce do skla

Tři vejce do skla

Dnes se s vámi podělím o naši nejoblíbenější úpravu vajíček.

Jedná se o snídaňový recept a je poměrně rychlý a jednoduchý.

Co potřebujeme: 3 vejce, sůl a pepř, lístek másla, pažitku, ocet a skleničku.

Vejce si vytáhneme z lednice asi 20 minut před přípravou. Je důležité, aby nebyla

úplně studená z lednice.

1.Zahřejeme vodu s 1 polévkovou lžící octa k varu.

2.Vejce položíme na polévkovou lžíci a vložíme do vroucí vody.

3.Vaříme 4 minuty

4.Než se vejce uvaří, připravíme si skleničku pro podávání, máslo, koření a nakrájíme pažitku

5.Vejce ihned po vytažení z vody zchladíme studenou vodou, chladíme 60 - max. 90 sekund

6.Naťukněte špičku vajíčka a pokuste se vejce oloupat. Pokud vajíčko nepůjde oloupat celé,

   nevadí – vezměte malou lžičku a krouživými pohyby vajíčko vyberte ze skořápky a vložte do  

   skleničky. Bílek by měl být tuhý a žloutek tekutý (a prohřátý).

7.Vajíčka vložíme do skleničky a narušíme bílek tak, aby žloutek vytekl. Přidáme sůl, pepř, lístek másla

    a pažitku a je hotovo.

Dobrou chuť!

www.zavarovacisklo.cz