Tři vejce do skla
Dnes se s vámi podělím o naši nejoblíbenější úpravu vajíček.
Jedná se o snídaňový recept a je poměrně rychlý a jednoduchý.
Co potřebujeme: 3 vejce, sůl a pepř, lístek másla, pažitku, ocet a skleničku.
Vejce si vytáhneme z lednice asi 20 minut před přípravou. Je důležité, aby nebyla
úplně studená z lednice.
1.Zahřejeme vodu s 1 polévkovou lžící octa k varu.
2.Vejce položíme na polévkovou lžíci a vložíme do vroucí vody.
3.Vaříme 4 minuty
4.Než se vejce uvaří, připravíme si skleničku pro podávání, máslo, koření a nakrájíme pažitku
5.Vejce ihned po vytažení z vody zchladíme studenou vodou, chladíme 60 - max. 90 sekund
6.Naťukněte špičku vajíčka a pokuste se vejce oloupat. Pokud vajíčko nepůjde oloupat celé,
nevadí – vezměte malou lžičku a krouživými pohyby vajíčko vyberte ze skořápky a vložte do
skleničky. Bílek by měl být tuhý a žloutek tekutý (a prohřátý).
7.Vajíčka vložíme do skleničky a narušíme bílek tak, aby žloutek vytekl. Přidáme sůl, pepř, lístek másla
a pažitku a je hotovo.
Dobrou chuť!
www.zavarovacisklo.cz