Jak naložit utopence - domácí utopenci klasický recept
K pivu přijde k chuti domácí lahůdka - naložení utopenci. Zajímá vás jak se dělá nálev na utopence a co patří do utopenců? Přinášíme oblíbený tip na hospodské utopence. Za 20 minut hotovo, jen nechat 5 dní odležet.
Na jednu sklenici 720 ml s víčkem budete potřebovat:
- Cca 4 špekáčky (buřty)
- 2 oloupané cibule, nakrájená na kolečka
- Nakládaná paprika
- Mletý pepř
Nejlepší nálev na utopence - povařit 2 minuty a nechat vychladnout:
- 100 ml 8% octa
- 300 ml vody
- špetku cukru a špetku soli
- pár kuliček nového koření a pepře plus bobkový list
Postup:
- Připravte si nálev na utopence.
- Nachystejte si špekáčky: oloupejte je a podélně nařízněte, cca do 3/4 (nesmí se dokrojit, abychom do rozevřeného špekáčku mohli vkládat další ingredience).
- Uvnitř špekáček opepřete, vložte do něj kolečka cibule, podle chuti papriku kapii aj.
- Naskládejte obložené buřty do sklenice a zalijte nálevem, lák na utopence.
- A kde nechat uležet utopence? Špekáčky v láku dáme na 5 dní do chladna.
TIPY :
A co dát do utopenců? Můžete navíc přidat jakoukoliv zeleninu, nejčastěji beraní rohy, okurky nebo si připravit kvašáky.
Jak naložit utopence v sladkokyselém nálevu do zavařovacích sklenic už víte. Teď už přejeme jenom dobrou chuť!