Jak naložit utopence do sklenice

Jak naložit utopence - domácí utopenci klasický recept

K pivu přijde k chuti domácí lahůdka  - naložení utopenci. Zajímá vás jak se dělá nálev na utopence a co patří do utopenců? Přinášíme oblíbený tip na hospodské utopence. Za 20 minut hotovo, jen nechat 5 dní odležet. 

 

Na jednu sklenici 720 ml s víčkem budete potřebovat:

  • Cca 4 špekáčky (buřty)
  • 2 oloupané cibule, nakrájená na kolečka
  • Nakládaná paprika
  • Mletý pepř

 

Nejlepší nálev na utopence - povařit 2 minuty a nechat vychladnout:

  • 100 ml 8% octa
  • 300 ml vody
  • špetku cukru a špetku soli
  • pár kuliček nového koření a pepře plus bobkový list

 

Postup:

  1. Připravte si nálev na utopence.
  2. Nachystejte si špekáčky: oloupejte je a podélně nařízněte, cca do 3/4 (nesmí se dokrojit, abychom do rozevřeného špekáčku mohli vkládat další ingredience).
  3. Uvnitř špekáček opepřete, vložte do něj kolečka cibule, podle chuti papriku kapii aj.
  4. Naskládejte obložené buřty do sklenice a zalijte nálevem, lák na utopence.
  5. A kde nechat uležet utopence? Špekáčky v láku dáme na 5 dní do chladna.

 

TIPY :

A co dát do utopenců? Můžete navíc přidat jakoukoliv zeleninu, nejčastěji beraní rohy, okurky nebo si připravit kvašáky.

 

Jak naložit utopence v sladkokyselém nálevu do zavařovacích sklenic už víte. Teď už přejeme jenom dobrou chuť!