MOŽNOST ZÍSKAT VĚRNOSTNÍ SLEVU !!! STAČÍ SE JEN REGISTROVAT !!!

Recept: pesto z medvědího česneku

DSCN4427

Recept: Pesto z medvědího česneku

Sezóna medvědího česneku si žádá minimálně jeden recept z „medvěda“.

Mimochodem, víte proč se mu říká medvědí? Protože chutná medvědům. Fakt!

 

Tipy na použití medvědího česneku

Medvědí česnek můžeme samozřejmě přidávat do jídla a nebo z něho jídlo vytvořit. Třeba špenát.

U něj pozor na zpracování-nejlépe v páře a hlavně: krátce. Jen  ch v i l i č k u. Jinak se zničí

jeho jemné aroma a jeho křehké listy rozbřednou. Takže pro jistotu připomínám: špenát chviličku na páře.

 DSCN4448

Zkuste si nakrájet „medvěda“ na krajíc čerstvého chleba s máslem. To je prostě delikatesa!

Nebo si jím posypejte vařené brambory s máslem. Nebo přidejte do polévky. Nebo do rizota.

A třeba taky do salátu. Nebo do pomazánky. Hodí se prostě skoro všude!

 

Medvědí česnek po celý rok

A víte, že si na medvědím česneku můžete pochutnat celý rok?  Ano, a je to úplně jednoduché.

Listy česneku rozmixujte s trochou oleje, vložte do zavařovací sklenice a zalijte olejem (ideálně

panenským olivovým).  Když ze skleničky odeberete, dbejte na to, aby hmota zůstala zalitá olejem.

Pokud chcete, aby barva listů byla svěží, před zpracováním listy zblanšírujte a prudce zchlaďte

ve studené vodě s ledem. Medvědí česnek totiž jinak trochu zešedne.

 

Recept

A teď už slíbený recept na klasiku všech klasik: p e s t o.

Suroviny: 30 listů česneku, 40 g spařených mandlí, 40 g parmazánu,

100 ml panenského olivového oleje. Můžete přidat 1 stroužek českého česneku, když chcete více

česnekového aroma.

Postup: můžete listy zblanšírovat a zchladit a pak všechno dohromady rozmixujte, naplňte do skleniček a uchovávejte v lednici.

Můj tip: pesto můžete vyrobit i bez parmazánu, déle vám vydrží. Parmazán přidejte až před podáváním.

 

Benefity medvědího česneku

A víte, že je tento „česnek“ taky prospěšný našemu tělu? Obsahuje spoustu vitamínu C.Podporuje trávení i chuť k jídlu,

ozdravuje střevní flóru, rozšiřuje cévy. Působí i na snížení krevního tlaku a povzbuzuje činnost srdečního svalu.

Pomáhá při bolení břicha a nadýmání! To už stojí za to, vydat se na lov „medvěda“, co říkáte? Jen pozor!

Sbírjte jen do doby,než začne kvést, pak už ztrácí svoji sílu.

 

Užijte si s chutí sezónu „medvěda“

www.zavarovacisklo.cz